Creeaza Eco, daruieste din suflet!

Shape Image One

In cadrul saptamanii SCOALA ALTFEL, Gradinita cu program prelungit nr. 16 din Iasi A organizat pe  28 martie, la orele 15:00, in Atrium Palas Mall, cea de-a VI-a editie a proiectului ”Creeaza Eco, daruieste din suflet!”.  Acesta isi propune promovarea unor activitati educative cu specific ecologic destinate prescolarilor, in vederea cunoasterii, formarii si dezvoltarii unei atitudini pro-ecologice, prin realizarea unor creatii vestimentare si obiecte decorative din materiale reciclabile, precum si prin valorificarea acesto ra, in vederea obtinerii de fonduri destinate copiilor defavorizati.

In proiect s-au inscris 32 de gradinite de stat si private din Iasi si din mediul rural, cu 290 de copii participanti, indrumati de catre 142 de cadre didactice, ce vor prezenta, pe generoasa scena din Palas Mall, costume confectionate din materiale reciclabile, reunite intr-o tema, ce trebuie sa transmita spectatorilor un mesaj ecologic. Temelor inscrise in concurs si materialele utilizate in confectionarea costumelor ne indreptatesc sa credem ca vom vedea atat costume spectaculoase, ingenioase si originale, cat si maniere creative de a ni se transmite mesaje ecologice elocvente, convingatoare. ”S.O.S.-Salvati natura!”, ”Planeta e in mainile noastre”, ”Protejati natura!”, ”Un Pamant mai curat pentru viitor”, ”Invatam de mici cum sa fim ecologisti”, ”Salvati planeta Pamant!” sunt ganduri si indemnuri pe care ni le transmit cei mici si care ar trebui sa ne responsabilizeze serios.

Concomitent cu activitatea desfasurata pe scena, grupuri de copii, parinti si cadre didactice vor valorifica, prin vanzare, obiectele confectionate din materiale reciclabile, in cadrul workshop-urilor sustinute in gradinite. Fondurile obtinute vor fi donate Organizatiei ”Salvati Copiii”, pentru derularea proiectelor proprii, in sprijinul copiilor defavorizati.

Toti prescolarii participantii vor primi diplome si daruri, oferite de Palas Mall, iar cadrele didactice diplome, pentru recunoasterea activitatii de implicare in proiect.

“Juriul, format din reprezentanti ai ISJ Iasi, Palatului Copiilor, Agentiei pentru Protectia Mediului, Organizatiei ”Salvati Copiii”, va oferi opt trofee gradinitelor care se vor remarca prin originalitatea, creativitatea, complexitatea tematicii alese si a costumelor prezentate, care vor convinge prin impresia artistica generala, dar si prin mesajul ecologic transmis. Pentru prima data, se vor acorda doua trofee pentru cel mai frumos stand cu obiecte din materiale reciclabile si pentru gradinita care a obtinut si donat cea mai mare suma de bani din vanzarea acestora. Regalul de culoare, armonie, muzica, dans, poezie si creativitate va incanta privirile si va dezvolta sentimente nobile de admiratie, sensibilizand spectatorii si dezvoltand atitudinea estetica a acestora. Va asteptam sa admirati, sa aplaudati evolutia celor mici si sa cumparati, pentru a darui!”, a precizat prof. Liliana Valicu, directorul Gradinitei cu program prelungit nr. 16 din Iasi.