Sarbătoarea Iaşului 2016

Shape Image One

Pana vineri, 14 octombrie 2016, când Iasul este îmbracat in haine de sarbatoare, iar mii de pelerini sosesc în „Dulcele Târg”, pentru a beneficia de sfintenia Cuvioasei Parascheva, prescolarii si scolarii sunt implicati, prin cunoastere si creatie, intr-un proiect deosebit.

„În acest sens, colectivul Gradinitei cu Program Prelungit nr. 16 din municipiul Iasi – cartierul Alexandru cel Bun, invita toate unitatile prescolare ale judetului sa participe la proiectul «Sarbatoarea Iasului, prin ochi de copil», ce consta în organizarea unei expozitii cu lucrari artistico-plastice si practice, la Iulius Mall. Fiecare unitate participanta la proiect organizeaza activitati premergatoare expozitiei, vizite în Iasi, lecturi dupa imagini, prezentari, convorbiri, povestiri, memorizari sau jocuri didactice, prin intermediul carora copiii vor cunoaste orasul si evenimentele ce se vor desfasura în perioada sarbatorilor Iasului. Imaginile cu aspecte din activitatile desfasurate cu copiii vor fi reunite în albumul proiectului. Vernisajul expozitiei este programat astazi, 8 octombrie, de la ora 11:00, la Iulius Mall, etajul II, piateta din fata Serviciului de Evidenta a Populatiei si poate fi vizitata pana pe 16 octombrie 2016″, a transmis prof. Liliana Valicu, director GPP 16.

De precizat ca, ajunsa la cea de-a V-a editie, la actiunea din acest an s-au înscris 22 de gradinite, cu un numar de 230 de prescolari, coordonati de catre 130 de cadre didactice.