Scoala pentru valori autentice

Shape Image One

Scoala pentru valori autentice - un amplu proiect educational lansat in premiera in judetul Iasi

Școala pentru valori autentice – un amplu proiect educațional lansat în premieră în județul Iași

Educația înseamnă dezvoltare, formare, centrare nu doar pe achiziții, cât mai ales pe o temeinică pregătire pentru viață, prin comportamente și acțiuni concrete, implicare și responsabilizare.

Nevoia de a dezvolta în școală în mod explicit, coordonat, aceste activități de impact a dus la apariția unui amplu proiect educațional. Inițiativa aparține inspectorului școlar general, prof. dr. Genoveva Farcaș, fiind un demers menit să pună în valoare principii morale, civice, estetice – repere esențiale pentru o educație completă. Astfel, în acest an școlar unitățile de învățământ ieșene își vor înscrie activitățile educative derulate lunar în programul Școala pentru valori autentice, un proiect educațional complex, coordonat de I.S.J. Iași, centrat pe valorizarea și educarea anumitor comportamente ale elevilor.

Proiectul este menit să-i sensibilizeze pe elevi, profesori și părinți față de valorile autentice și comportamentele asociate acestora, exersându-le, în mod conștient, sistematic și îndelungat.

Obiectivele proiectului vizează cultivarea valorilor umane clasice la elevii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar și nivelurile de școlarizare, dezvoltarea climatului organizaţional şi promovarea unui mediu armonios, sigur și sănătos, precum și sensibilizarea cu privire la nevoile comunităţii şi implicare activă în viaţa cetăţii.

Tematica activităților educative este așezată sub semnul educației pentru valori autentice, astfel încât fiecărei luni i se atribuie o valoare, generatoare de comportamente și atitudini: Punctualitate – octombrie, Responsabilitate – noiembrie, Generozitate – decembrie, Empatie – ianuarie, Toleranță – februarie, Receptivitate față de frumos – martie, Încredere – aprilie, Respect – mai, Onestitate – iunie.

Micii beneficiari ai dublului premiu: ȘCOALA RESPONSABILITĂȚII și ȘCOALA RECEPTIVITĂȚII FAȚĂ DE FRUMOS, oferit gradinitei noastre de catre ISJ Iasi, au primit, cu mare bucurie, recunoasterea activitatilor inedite si atractive, desfasurate anul scolar anterior, in cadrul proiectului “SCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE”.

Multumim parintilor pentru implicare, copiilor pentru participare si cadrelor didactice pentru daruire si creativitate!