Simpozionul Anotimpurile jocului 2017

Shape Image One

Miercuri, 8 februarie 2017, colectivul Gradinitei cu program prelungit nr. 16, sub coordonarea ISJ Iasi, a desfasurat cea de-a VI-a editie a simpozionului judetean “Anotimpurile jocului”, activitate de pefectionare adresata cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar. 

In generoasa locatie a Cafenelei Corniche din Iulius Mall, intr-o atmosfera destinsa, peste 50 de cadre didactice din gradinite si scoli gimnaziale au prezentat experiente personale in ceea ce priveste folosirea jocului ca metoda, dar si ca modalitate de organizare a diverselor activitati in gradinita sau in scoala.

Astfel, participantii au simulat, impreuna, jocuri de cunoastere sau de formare a grupului, jocuri didactice inedite, jocuri de dezvoltarea a gandirii laterale sau de miscare. Au fost audiate, cu atentie, noutati despre jocuri terapeutice sau de corectare a limbajului prescolarului si scolarului mic. S-au vizionat scurte filmulete cu jocuri antrenante si hazlii, desfasurate de catre colective de copii.

Prezentarea cadrelor didactice de la Gradinita cu prog. prel. nr. 13 despre activitatile de tip outdoor desfasurate in gradinita au suscitat interes din partea participantilor, in conditiile in care cele relatate constituie experiente castigate in cadrul proiectului Erasmus+ ,,Educatie fara pereti – Noua ne place outdoor!”.

Toti participantii au primit diplome si volumul simpozionului, “Semnificatia jocului…de la mic la mare!”, ce a cuprins comunicarile celor 125 de cadre didactice inscrise la proiect.

“La simpozion s-au inscris 125 de cadre didactice din judetul Iasi, din 43 unitati scolare dintre care 24 de gradinite (23 din mediul urban – n.r.), 14 scoli gimnaziale, 5 licee si scoli profesionale. S-au elaborat 92 de lucrari stiintifice, dintre care 53 la sectiune I ‘Jocul didactic’, 10 la sectiunea a II-a ‘Jocul terapeutic’ si 29 la sectiunea a III-a ‘Jocurile copilariei’. Lucrarile au fost cuprinse in volumul cu ISBN ‘Semnificatia jocului, de la mic la mare'”, a declarat directorul Gradinitei cu program prelungit nr. 16,  prof. Liliana Valicu.

“Manifestarea s-a bucurat de succes si datorita Asociatiei “Bravo Events”, care a facilitat buna organizare, precum si Iulius Mall, care a sponsorizat editarea volumului, a diplomelor si a locatiei. Le multumim, cu aceeasi consideratie!”, a transmis Valicu Liliana, director al Gradinitei cu program prelungit nr. 16.

Impresii ale participantilor:

“Va multumim ca ne-ati oferit ocazia de a participa la un Simpozion cu o tema ce merita dezbatuta si in cadrul caruia au fost impartasite idei originale si numai bune de pus in practica! 

Spor in continuare in tot ceea ce faceti!” – Prof. Emilia Lucaci & Prof. Iuliana Prodan-Gradinita P.P. 13 Iasi

“Multumesc celor care au organizat si desfasurat cu mult profesionalism simpozionul “Anotimpurile jocului”.

Am aflat jocuri noi, mi-am reamintit o parte dinte jocurile copilariei mele. A fost o  atmosfera frumoasa, plina de entuziasm si  voiosia profesiei de dascal, intr-o locatie  deosebita si ospitaliera. Felicitari organizatorilor si celor care ne-au gazduit!”– Prof. Elena Volintiru- Gradinita Ciurea

“Impartasirea experientei profesionale intr-un context organizat a prilejuit pentru mine imbogatirea ca om si ca profesor. Ludicul a fost pretext de discutii, prezentari, exemplificari la un nivel academic, as putea spune. Am petrecut cateva ore in compania colegilor minunati si am observat dedicarea lor meseriei alese. Organizatorii nu s-au dezmintit nici la aceasta editie a simpozionului, drept pentru care le prezint respectul si multumirile mele.” – Prof. Kehlaoui Carmen – Scoala Gimnaziala “George Calinescu”, Iasi

“As dori sa va transmit ca am ramas placut surprinsa de varietatea de teme abordate, prin intermediul simpozionului organizat de echipa cadrelor didactice de la Gradinita cu P. P. nr. 16. Ma bucur ca am participat la o manifestare educatioanala de asemenea amploare. Am intalnit cadre didactice minunate, care valorifica potentialul copiilor, prin intermediul jocului. Va felicit pentru organizare, a fost un mediu placut, relaxant si simt ca am reusit sa acumulez informatii benefice pentru dezvoltarea mea profesionala!” – Prof. Galatanu Elena Mirela, Colegiul National ” G. Ibraileanu”, Gradinita cu program prelungit nr. 10

“Doresc sa felicit inca o data organizatorii pentru buna desfasurare a acestui Simpozion. Ca in fiecare an, am avut ocazia sa invat jocuri noi si sa ma bucur de informatiile practice discutate, alaturi de colegii educatori, invatatori sau profesori de alte discipline. Doresc toate cele bune organizatorilor de la G. P. P. 16 si promit sa ne revedem la anul, cu jocuri si informatii noi.” – Prof. logoped Andreea Buzduga – Centrul Logopedic Iasi