Ziua internațională ShakeOut

Shape Image One

          Ziua de 20.10.2022 a fost o zi specială pentru Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 Iaşi deoarece, cu mic, cu mare au sărbătorit Ziua Internaţională ShakeOut, în cadrul Proiectului Internațional The Great Shake Out Earthquake Drills, alaturi de milioane de oameni din întreaga lume.
         La exerciţiul de simulare în caz de cutremur au participat 31 de angajaţi, 160 de preşcolari, 35 voluntari studenţi şi reprezentanţi IaşiSting Grup.
         Scopul principal al exerciţiului ShakeOut a fost acela de a pregăti teoretic, practic şi psihologic preşcolarii, cadrele didactice şi angajaţii pentru un cutremur puternic, cum să acţioneze atât pe perioada seismului, dar mai ales după producerea lui.
         Exerciţiul de simulare a avut trei etape: pregătirea teoretică a participanţilor: UNDE să se adăpostească, CÂT timp să stea protejaţi, CUM să părăsească încăperea; simularea cutremurului în fiecare clasă şi evacuarea tuturor persoanelor din cladire şi adunarea lor în punctele de întâlnire.
         Putem spune că, acest exerciţiu a fost un succes deoarece fiecare participant a consţientizat pericolele posibile ce se pot produce în cazul unui cutremur şi au acţionat cu calm şi responsabilitate.